Verdens bedste (og nemmest) brød

Den nemmest opskrift til lækkert brød

Det færdige brød…
Udskriv opskrift
Grydebrød
Dette brød er nok det nemmest brød at lave uden nogen former for bager kvalifikationer 😉
Region Dansk
Keyword hele året
Forberedelses tid 12 Timer
Tilberedningstid 60 min
Antal personer
Personer
Ingredienser
  • 800 Gram Hvedemel En god, men gerne økologisk !
  • 2 Gram Gær Gerne økologisk
  • 18 Gram Salt Man bør prøve sig frem, over 25 g, så er brødet meget salt.
  • 6 dl. Koldt vand
Region Dansk
Keyword hele året
Forberedelses tid 12 Timer
Tilberedningstid 60 min
Antal personer
Personer
Ingredienser
  • 800 Gram Hvedemel En god, men gerne økologisk !
  • 2 Gram Gær Gerne økologisk
  • 18 Gram Salt Man bør prøve sig frem, over 25 g, så er brødet meget salt.
  • 6 dl. Koldt vand
Instruktioner
  1. Dag 1. Smuld gæren i vandet og opløs den helt. Mix mel og salt, derefter kom vandet (med gær) heri. Rør rundt med hånd/spartel til ensartet dej. Dæk dejen til med et låg eller noget film. Stil dejen til hævning i minimum 6-12 timer.
  2. Dag 2. Tænd ovnen og sæt gryden ind, sæt oven til 250c (480f). Drys noget mel ud på bordet og skrab dejen ud af skålen med en dejskraber (Dejen skal være ret klæbrig). Fold dejen forsigtigt i melet og løft dejen tilbage i skålen. Drys evt. lidt mel i bunden af skålen så den ikke hænger fast. Lad dejen hæve et varmt sted imens ovn og gryde bliver godt gennemvarm.
  3. Tag gryden ud af ovnen (husk grydelapper). Løft dejen - hurtigt - over i gryden. Låg på. Bag i 35 min med låg. Fjern låget og bag færdig i 15-20 min uden låg ved 230c. (446f) Tag brødet ud af gryden og lad det køle af inden spisning.
Recipe Notes

NB. man bør prøve at udskifte 200-400 gram mel med noget andet mel, f.eks. graham eller hvad man nu ønsker.

Skriv et svar