Franskbrød

2. Stk.

  • 450 g vand
  • 790 g hvedemel
  • 12 g salt
  • 12 g sukker
  • 12 g bageenzymer eller S500
  • 18 g gær eller ca.5 g tørgær
  • evt. 18 g hvedesur 
  • 35 g neutral olie

Bland alt. 

  • Ælt 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt.
  • Vej dejen af og lave 2 på ca. 650 g og virk dem op. 
  • Lad den ligge i 15 min. under plastik. 
  • Slå dem op som et franskbrød. Se evt. her hvordan man gør.
  • Pensel brødet med vand og dyp dem i blå- eller hvid birkes.* 
  • Lad dem hæve 1-3 timer et lunt og fugtigt sted.
  • Snit toppen ca. 4 gange på tværs. 
  • Sæt dem ind ved 250°C og giv oven 2 dl damp. 
  • Skru herefter ned på 200°C og bag dem i ca 25 min. 
  • *Kan også laves uden birkes som sødmælksfranskbrød. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *