Franskbrød

2. Stk.

  • 450 g vand
  • 790 g hvedemel
  • 12 g salt
  • 12 g sukker
  • 12 g bageenzymer eller S500
  • 18 g gær eller ca.5 g tørgær
  • 35 g olie
  • evt. 18 g hvedesur 

Bland alt. 

  • Ælt 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt.
  • Vej dejen af på 650 g og virk dem op. 
  • Lad den ligge i 15 min. under plastik. 
  • Slå dem op som et franskbrød. 
  • Pensel brødet med vand og dyp dem i blå- eller hvid birkes.* 
  • Lad dem hæve 60 min. et lunt og fugtigt sted. 
  • Snit dem 4 gange på tværs. 
  • Sæt dem ind ved 250°C og giv dem 2 dl damp. 
  • Skru ned på 200°C og bag dem i ca 25 min. 
  • *Kan også laves uden birkes som sødmælksfranskbrød. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *