2. Stk.
- 450 g vand
- 790 g hvedemel
- 12 g salt
- 12 g sukker
- 12 g bageenzymer eller S500
- 18 g gær eller ca.5 g tørgær
- 35 g olie
- evt. 18 g hvedesur
Bland alt.
- Ælt 5 min. langsomt og 5 min. hurtigt.
- Vej dejen af på 650 g og virk dem op.
- Lad den ligge i 15 min. under plastik.
- Slå dem op som et franskbrød.
- Pensel brødet med vand og dyp dem i blå- eller hvid birkes.*
- Lad dem hæve 60 min. et lunt og fugtigt sted.
- Snit dem 4 gange på tværs.
- Sæt dem ind ved 250°C og giv dem 2 dl damp.
- Skru ned på 200°C og bag dem i ca 25 min.
- *Kan også laves uden birkes som sødmælksfranskbrød.