Grydebrød

Ingredienser

  • 800 g Mel
  • 2 g Gær
  • 10-15 g Salt
  • 6 dl koldt vand

Dag 1

Smuldr gæren i vandet og opløs den helt. Mix mel og salt, derefter kom vandet (med gær) heri. 
Rør rundt med hånd/spartel til ensartet dej. Dæk dejen til med et låg eller noget film. 
Stil dejen til hævning på bordet i minimum 12 timer, helst 18 timer. 2-4 gange i løbet af hævningen "strækkes" dejen.

Dag 2

Tænd ovnen og sæt gryden ind, sæt oven til 250c (480f).
Bred et bage(viske)stykke ud på bordet, Drys det gavmildt med mel eller fuldkornsmel. Vend dejen ud på viskestykket. Fold viskestykket omkring dejen.
Varm ovn og gryde op til (250c) og lad dejen hæve ca. 1 time, mens ovn og gryde bliver godt gennemvarm.
Tag gryden ud af ovnen (husk grydelapper). Løft dejen - hurtigt - over i gryden. Låg på. Bag i 35 min med låg. Fjern låget og bag færdig i 10-20 min uden låg ved 230c.
Tag brødet ud af gryden og lad det køle helt af inden spisning.

Tip. man kan evt. med succes erstatte 100 g. alm. mel med grahamsmel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *